Rebel Radio: Pallas Agterberg

“Op het moment dat het project te klein is, dan gaat het over die (persoonlijke) belangen, dus als je het groter maakt, dan kan je ‘m oplossen.”

 

Pallas Agterberg, geboren in 1963, afgestudeerd in sociale wetenschappen, informatiemanagement en bedrijfskunde, en nu directeur strategie bij Alliander, is een professionele rebel pur sang. Als er iemand de status-quo niet accepteert, dan is het Pallas wel.

Je zou haar kunnen zien als een van de sleutelfiguren in de verduurzaming en vooral decentralisering van ons energie netwerk. Zij zou het misschien niet zo stellen, maar zij en haar collega’s zijn eigenlijk bezig ons te redden van een land zonder energie. Want die fossiele bronnen gaan binnenkort echt op. Ze staat dan ook niet voor niks al drie jaar op een rij in de Duurzame top 100 (op plaats 31).

Dit interview is al een half jaar geleden opgenomen, en dat merk je misschien ook aan mijn interview skills. Maar ik vond het toch belangrijk om dit interview met jullie te delen. We starten zoals altijd over waar Pallas vandaan komt, hoe haar school tijd en studie is geweest, en duiken vervolgens direct in haar rol als directeur strategie bij Alliander. Ze deelt haar grootste strategische tip, en vertelt over de projecten waar ze het meest trots op is. We sluiten zoals altijd af met een vragenvuurtje.

Luister en ontdek een vrouw die onze wereld met haar netwerk echt drastisch aan het verbeteren is. Hopelijk heb je iets aan haar tips, en hopelijk ga jij net als ik echt over naar een alternatief.

 

3 Belangrijkste take-away’s:

  • Ik moet echt starten met onderdeel zijn van die nieuwe decentrale energie beweging, en ik wil ook tappen van die Amsterdamse zon!
  • Inspiratie is echt essentieel. Hoe kunnen we docenten in het onderwijs inspireren om niet “het baasjes model” te volgen, maar te kijken hoe je leerlingen oprecht kan interesseren voor hun vak.
  • En de belangrijkste take-away voor mij is: door iets groot te maken, verdwijnt het belang van het korte termijn. Maak het echt groot, dan verdwijnen die korte termijn belangen snel.

 

 

Klik hier voor iTunes

 

Belangrijkste links:

Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door Dag en Nacht, platform voor Nederlandse podcasts.

De intro & outro Rebel Radio Jingle is gemaakt door Coyoco & Nate Dizco.

 

 

Thanks for downloading! Please leave your details here to get the pdf.

We help you keep tech's on board. Leave your email to get an overview of our services in your inbox. Or call +31615143234 to contact us directly.