Mijn 5 favoriete non-fictie boeken voor onder de kerstboom!

Lezen is de bom. Serieus. I love it. Je kan mij niet blijer maken dan met een boek (of 5) onder de kerstboom. Het gaat hier om 5 non-fictie boeken, die volgens mij heel goed onder de kerstboom passen. Voor de snel afgeleide millennials, voor de sluimerende schrijvers en creatievelingen, voor de kersverse ouders, voor de ambitieuze leiders en ondernemers. Oftewel voor ieder wat wils!

Check (in willekeurige volgorde) mijn 5 favoriete non-fictie boeken voor onder de kerstboom:

 

Boek 1: Alles is uitvogelbaar van Marie Forleo

Voor wie?
Jouw vriendin, die twijfelt over haar carrière keuzes, of zich afgelopen jaar te veel ergert aan haar baas/collega’s, en het eigenlijk al jaren heeft over het starten van dat ene business idee dat ze heeft.

Wat is het voor boek?
Het is een soort praktische handboek om jouw ideale leven vorm te geven. Dit is Marie Forleo’s expertise. Zij helpt mensen op hele pragmatische wijze om het leven te hebben wat ze willen. En dit boek is een soort ultieme verzameling van al haar wijsheden en vooral praktische opdrachten.

 

Boek 2: Stillness is the Key van Ryan Holiday

Voor wie?
Voor de snel afgeleide millennial in jouw omgeving, die veel last heeft van FOMO (fear of missing out) en echt te veel op haar telefoon zit. Om zichzelf daar vervolgens veel te veel te vergelijken met anderen. Daardoor te hoge eisen stelt aan zichzelf, en daar veel te gestrest van wordt, om vervolgens dan toch maar reactief door te gaan met de situatie zoals het was.

Wat is het voor boek?
Het is een hulpboek om in deze tijden van vele prikkels en afleiding (vooral door de super verslavende social media apps) juist ruimte te maken voor rust en stilte. Geïnspireerd door grote denkers uit het Stoicïsme, geeft Holiday praktische doch super mooi omschreven tips om jou te helpen met het vinden van die stilte. Zowel mentaal (part 1: Mind), spiritueel (part 2: Spirit), en lichamelijk (part 3: body).

 

Boek 3: The Book You Wish Your Parents Had Read van Philippa Perry

Voor wie?
Voor de leergierige jonge mama of papa, die eigenlijk niet geloofd in al die opvoed trucjes, maar wel graag haar kroos de beste start wil meegeven. Vooral met het besef dat het een eindeloze leercurve wordt, van vallen en opstaan, en dat je ook als ouder pro-actief kan werken aan een sterke relatie met jouw kind.

Wat is het voor boek?
Perry weet aan de hand van haar tientallen jaren ervaring als psycho-therapeut heel toegankelijk te delen hoe je als ouder vooral ook jezelf moet verbeteren om je kind zo min mogelijk te schaden. Het beste advies dat ze geeft is dat je juist zo eerlijk mogelijk moet zijn. Zowel naar je kind, als naar jouzelf en vooral ook naar jouw partner.

 

Boek 4: Dare to Lead van Brené Brown

Voor wie?
Voor die ambitieuze professional in jouw omgeving, die bij een grote corporate of in een grote organisatie werkt. Ze wil heel graag verder komen in haar werk, maar merkt dat ze zichzelf nog niet genoeg profileert.

Wat is het voor boek?
Brené Brown is de denker van dit moment op het gebied van leiderschap en kwetsbaarheid, en dan echt specifiek waar deze twee elkaar kruisen. Met dit boek daagt ze haar lezers uit om juist als leider jezelf kwetsbaarder op te stellen. Want onze neiging is om als leider onszelf beter voor te doen dan we ons eigenlijk voelen. Hier juist eerlijk over te zijn en hulp te vragen, geeft onze collega’s en bazen juist het vertrouwen dat je klaar bent om die leiderschap te pakken.

 

Boek 5: The Artist’s Way van Julia Cameron

Voor wie?
Voor de creatievelingen onder ons die eigenlijk een beetje vergeten zijn dat ze creatief zijn (oftewel iedereen). Vooral voor diegene die al jaren roepen dat ze meer willen schrijven, schilderen, zingen, creëren, maar dat maar de hele tijd aan het uitstellen zijn.

Wat is het voor boek?
Dit boek is eigenlijk een 12-weken-lang durende cursus in het aanwakkeren van creativiteit. Je leest per week 1 hoofdstuk, inclusief tekst, uitleg, en vooral hele leuke opdrachten. Denk aan “bedenk 5 alternatieve levens, die je ook had kunnen leiden”, of de super uitdagende Reading Deprivation week “Lees een weeklang niets, geen nieuws, geen boeken, helemaal niets, en ontdek wat jij zelf creëer.” Een boek vol wonderlijke uitdagingen, die je trouwens ook heel goed jezelf als kerst cadeau kan geven!

Dank je wel voor het downloaden van de PDF! Als er vragen zijn, kan je ons gemakkelijk mailen op info@professionalrebel.com.

Wij trainen jonge professionals op effectiviteit, creativiteit en drive. Als je meer wil weten, laat het ons weten door te bellen +31615143234 of te mailen: